UDRUGA

 

Postanite član UDRUGE

Izaberi članstvo

STATUT ČLANOVA

Članstvo u Udruženju je dobrovoljno.

Članovi Udruženja mogu biti redovni, pomažući i počasni.

 • Redovni članovi Udruženja mogu biti svi građani bez obzira na godine, ako potpišu pristupnicu Udruženju i redovno izvršavaju članske obaveze utvrđene Statutom.
 • Pomažući članovi Udruženja mogu biti svi punoljetni građani, koji zbog ličnog opredjeljenja da pomognu u ostvarenju ciljeva Udruženja potpišu pristupnicu Udruženja i na taj način preuzmu obaveze utvrđene ovim Statutom.
 • Počasni članovi su osobe koje su sa svojim radom, zalaganjem i doprinosom u Udruženju zaslužile status počasnog člana. Ovaj status može zaslužiti svaki građanin Bosne i Hercegovine ili stranac, a stiče se na osnovu odluke Upravnog odbora.

Prava i dužnosti članova

Redovni članovi – BESPLATNO

Pomažući članovi plaćaju članarinu u iznosu od 2,5KM mjesečno ili 30KM godišnje na Transakcijski račun br: 1401051130004053 – Udruga za zdrav život, sport i razvoj BiH, koja će se isključivo koristiti za potrebe korisnika Udruženja, ali svi članovi su dužni da isključivo poštuju upravne i izvršne organe Udruženja, normativne akte Udruženja, kao i odluke koje su donijeli upravni i izvršni organi Udruženja.

Prava članova su:

 • da učestvuju stručnim savjetima i prijedlozima u donošenju odluka u organima Udruženja;
 • da traže pomoć Udruženja pri rješavanju svojih problema u skladu sa ciljevima i djelatnošću utvrđenim ovim Statutom u skladu sa mogućnostima Udruženja.

Dužnosti članova su:

 • da doprinose ostvarivanju ciljeva i djelatnosti Udruženja i da čuvaju ugled Udruženja;
 • da se u radu pridržavaju odredaba ovog Statuta;
 • da izvršavaju preuzete obaveze u skladu sa svojim mogućnostima.

Za povrede prava i dužnosti, a naročito za kršenje odredaba Statuta i narušavanja ugleda Udruženja, članovima se mogu izreći sljedeće mjere:

 • pismena opomena
 • isključenje iz Udruženja.

Mjere iz prethodnog stava izriče Upravni odbori Udruženja. Odluka Upravnog odbora je konačna.

Članstvo u Udruženju prestaje: smrću, istupanjem, brisanjem iz evidencije i isključenjem. Svaki član može istupiti iz Udruženja po svojoj volji.

Broj korisnika Udruženja nije ograničen. Korisnici Udruženja su osobe:

 • koje imaju zajedničke interese, ideje i namjere
 • sportski radnici, rekreativci
 • osobe sa zdravim stilom života
STATUT UDRUŽENJA
 1. Udruženje može ustanoviti svoje kriterije za prijem u članstvo. Kriteriji za prijem u članstvo podliježu samo ograničenjima u smislu zabrane diskriminacije koja je utvrđena Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine.
 2. Udruženje je dužno voditi spisak svojih članova. Popis članova udruženјa vodi se elektronski ili na drugi odgovarajući način i sadrži:
  1. ime i prezime, odnosno naziv člana, s adresom prebivališta, odnosno sjedišta;
  2. datum pristupanja i broj pristupnice udruženja;
  3. vrstu članstva udruženja, u skladu sa statutom;
  4. datum prestanka članstva u udruženju.
 3. Popis članova udruženja mora biti dostupan na uvid nadležnim organima na njihov zahtjev.
 4. Svaki član udruženja može pokrenuti postupak pred nadležnim sudom za utvrđivanje ništavnosti općeg akta udruženja koji je donesen suprotno odredbama statuta ili drugog općeg akta udruženja, a najkasnije u roku od šest mjeseci od dana donošenja tog akta.
July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Opća uredba o zaštiti podataka

1. UVOD

Udruga Jahorinko, obvezuje se čuvati sigurnost podataka prikupljenih putem Internet stranice udruge https://test.jahorinko.com, facebook stranice i instagram stranice i priznaje i cijeni pravo na povjerljivost podataka.

Udruga Jahorinko prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke u skladu sa EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje, osim u slučaju potrebe za realizacijom ugovorenih usluga (npr. vođenje evidencije članstva i slično).

Smatrat ćemo da daljnje korištenje https://test.jahorinko.com predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.

2. KORIŠTENJE OSOBNIK PODATAKA

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali udruzi Jahorinko i korištenjem https://test.jahorinko.com.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektronskom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima udruga Jahorinko će koristiti samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

3. ČLANSTVO UDRUGE

Udruga Jahorinko unutar svojih informacijskih sustava vodi evidenciju o članovima udruge. Osobni podaci članova udruge, te kontakt podaci služe za komunikaciju između udruge i članova. Niti jedan podatak članova udruge neće biti dijeljen sa trećim stranama.

4. POVEZNICE

Internet stranica https://jahorinko.com sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram,…). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako udruga Jahorinko ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet strancima. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

5. KONTAKT INFORMACIJE

Kontakt informacije kao što su ime i e-mail adresa su neophodne i koriste se u slučaju kada želite koristiti usluge komuniciranja sa udrugom Jahorinko.

6. SIGURNOST

Udruga Jahorinko poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo predsjednik udruge Jahorinko i sekretar kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane udruge Jahorinko, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na e-mail adresu info@jahorinko.com

Najčešće postavljana pitanja - FAQ 

1. Zašto biti član udruge ?

Članstvo donosi osjećaj ponosa i pripadnosti, a uz to i niz pogodosti kod naših partnera i programa.

Pomaganje, podupiranje i podizanje svijesti o zdravlju ljudi, zdravoj ishrani i zdravom načinu života, kao i same prevencije bolesti.

2. Kako se učlaniti ?

Putem interneta na našoj WEB stranici.

3. Koliko košta članstvo ?

- Redoviti član : BESPLATNO
- Počasni član : 30 KM/god. - 2,50 KM/mj
- 5 KM poštarina
- 5 KM članska iskaznica

4. Koji su termini sportsko edukativnog kampa ?

Termine pogledajte na "Zimski kamp" i "Ljetnji kamp".

5. Što donosi partnerstvo ?

- Kanaliziranje i informiranje naših članova prema Vama, vašim proizvodima, ponudama, programima...
- Oglašavanje na svim našim službenim stranicama i dokumentima.
- Promocija i popuste na programe i organizacije udruge Jahorinko i Partnera.
- Uspostavljanje suradnje između partnera.

6. Kako nas kontaktirati ?

Mob BiH : +387 62 209 966
Mob Hrv : +385 91 150 2624
E-mail : - info@jahorinko.com
                - jahorinko@gmail.com

Što naši klijenti kažu o nama

 

Rina Rinnchy, Sarajevo

Divno,prelijepo… ljubazno osoblje,super atmosvera… cista priroda,odmor za dusu I mozak. Sve preporuke,vracam se 100%. za Jahorinka,domacinska kuća. Love you

- Rina Rinnchy, Sarajevo

Sašo Kramberger, Ptuj

Odlična pozicija, lepa hiška, super lastniki. Se definitivno še vrnemo!

- Sašo Kramberger, Ptuj

- Dzenana Mirnas Jamakovic, Visoko

Super morate doci i dozivjeti pravu zimsku idilu

- Dzenana Mirnas Jamakovic, Visoko